انجمن امیرکبیر ۱۳۹۲

ادامه سخنرانی در انجمن ادبی امیرکبیر ۱۳۹۲ متأسّفانه عرفان در مواردی به خانقاه و خانقاه بازی و سلسله مراتب و استثمار فکری مرید توسّط مراد و بدتر از همه عرفان ، آلوده به ادّعاهای واهی و خرافی نظیر کرامات و کشف اسرار و گاه گاه در سطوح عامیانه و پست آن ، آلوده به درفش درگونه کردن و شفا دادن و پا بر آتش نهادن و  اعمالی از این قبیل شد و این در حالی است که این مکتبِ عشق و محبت را هیچ نیازی به این شعبده ها نیست .
با اطمینان  می‌گویم که از بدو پیدایش بشر تا امروز ، هیچ آبی سر بالا نرفته ، هیچ جوبباری از حرکت نایستاده و هیچ      دسته ای از ماهیانِ دریا ، به پشتیبانی از درویشی ، مرواریدها از ته دریا به کشتی نینداخته است .
 با اطمینان می‌گویم تا کنون ، هیچ قانون و مصلحتی در کائنات ، به خواست عارفی یا درویشی ، نقض نشده است .   آن عارفان که سرخورده از درک عقل و دانش و خرد و استدلال و منطق به امید حضور و کشف رموز عالم و راز آفرینش   به چله‌نشینی پرداخته‌اند به جایی جز خود نرسیده‌اند . این مدّعیان عقل را می‌ستیزند زیرا تحمّل چهل روز چله نشینی و سپس ادّعای کشف  رازها ، به مراتب آسانتر  از تحمّل زحمات طاقت فرسای هزاران هزار انسان خردمند و عقل گراست که طی هزاران سال دود چراغ خورده‌اند و زحمت اندیشه برده‌اند و هنوز اندر خم یک کوچه‌اند . البته در قبال شکوه و جلال شعر پارسی ، این لغزش ناخودآگاه شعرا به ورطۀ عقل ستیزی ، قابل چشم پوشی است .
اکنون از آسمان به زمین آئیم و کمی راجع به جهان بینی سیاسی و فلسفه سیاسی هم صحبت کنیم.
 به موازات تکامل و توسعۀ فرهنگ بشری ، مفهوم حکومت دچار تغییر و یا به عبارتی تکامل و تعالی شده است . از نظر فلسفه سیاسی ، می توان چند معیار و میزان برای تمیز جوامع پیشرفته از جوامع عقب مانده بیان کرد . برای نمونه :
فرد گرائی و فرد پرستی و چاپلوسی و مداحی حاکمان از ویژگی‌های عادات سیاسی مردمان کشورهای وامانده است .
در کشورهای عقب‌مانده ، مردم به سلوک ملوکان اند و در کشورهای پیشرفته ، ملوکان در سلوک مردمان  .
در کشورهای عقب‌مانده ثبات و موجودیت جامعه بسته به ثبات حکومت تبلیغ می‌شود و در کشورهای پیشرفته سیاسی ، حکومت امری شناور و ناپایدار و تابع علایق و تمایلات مردمان است .